Nieuws

FotoJelle200x200px

Even voorstellen:

Ik ben Jelle Jelsma en kom uit Sint Nicolaasga. Ik ben een student HBO Werktuigbouwkunde aan de NHL Hogeschool te Leeuwarden. Op dit moment ben ik aan het afstuderen bij Bijlsma Hijs- en heftechniek. De afstudeeropdracht die ik doe op de afdeling Projecten, gaat over het standaardiseren en ontwikkelen van hijsjukken.

 

De opdracht bestaat uit twee gedeeltes, een standaardisatiedeel en een ontwikkelingsdeel. Bij het standaardiseren ben ik bezig om een serie hijsjukken op te zetten die veel worden verkocht. De reden voor de standaardisatie is dat er goedkoper een hijsjuk kan worden aangeboden naar de klant toe. Met het ontwikkelingsdeel ben ik bezig om een manier te verzinnen om grote kraanbalken te kunnen draaien om hun as, dit draaien moet gebeuren zodat de kraanbalk goed in elkaar gelast kan worden tijdens het lasproces.

 

Voor mij is Bijlsma een mooi en leuk bedrijf om mijn schoolperiode af te sluiten. De sfeer binnen het bedrijf is prettig en iedereen is bereid om me te helpen bij mijn opdracht en dat geeft een goed gevoel.