Bedrijfsimpressie

 

 

 

 

 


Alles wat Bijlsma doet en betekent op het gebied van hijsen en heffen is te zien op de bedrijfsfilm. De bedrijfsfilm wordt ook vertoond op presentaties en beurzen. De film begint met de profilering van Bijlsma als dé specialist in hijs- en heftechniek in Noord-Nederland. Bijlsma bedenkt, ontwerpt en bouwt standaard- en maatwerkoplossingen. De medewerkers zijn deskundig op alle terreinen, inclusief in mechanische en elektrotechnische disciplines. Bijlsma, zo toont de film, is onder te verdelen in drie divisies: projecten, service en hijsequipment.

 

DVDhoesje filmlint stand.5942

 


Projecten
Uit de praktijk wordt de frameassemblagelijn van Broshuis in Kampen gefilmd. Bovenloopkranen demonstreren hoe in een beperkte omgeving van een bedrijfshal gemakkelijk, efficiënt en veilig kan worden gewerkt. Bij Scania in Zwolle kan men zien wat specials van Bijlsma inhouden. Zoals bovenloopkranen met magneten, hijsinstallaties met dubbele kettingtakels en een cabinekraan om vrachtwagen-cabines te monteren. Kranen en takel-systemen van Bijlsma dragen bij aan een efficiënte, just-in-time productie. Bij kanaalplaatvloerenproducent VBI in Schuilenburg is te zien hoe zware ladingen in zowel lengte- als breedte- richting over het tasveld via gemakkelijk te bedienen besturingssystemen worden getransporteerd. Bijlsma bouwt portaalkranen met een capaciteit van 500 kg tot 120 ton.

 

engineering

 


Service
Op de vestigingen in Joure worden de grotere revisies en modificaties aan kranen, takels, reductie- en relaiskasten uitgevoerd. Inspectie, keuring en certificering worden ook onder de aandacht gebracht. Tevens laat de film zien wat veilig werken nog meer inhoudt, zoals het afgeven van een EKH goedkeuringssticker indien alle hijs- en hefsystemen zowel boven als onder de haak (hijsequipment als takelklemmen, hijsbanden- en jukken etc.) in orde bevonden zijn.

 

Busjes GroteTrekbankHardenberg sneeuw.0954

 


Hijsequipment
De trekbanken in Joure  en de mobiele testunits worden in beeld gebracht om optimaal in eigen huis en op locatie materieel en materialen te beproeven en te keuren. De film besluit met de levering door Bijlsma van klimmaterialen, valbeveiligingen, werkcontainers en ladingvastzet- systemen.

 

brandweertersch1 trekbankbinnen2

Redactioneel stuk Fries Journaal mei 2016:
Artikel Bijlsma