Nieuws

120x120px0485

Bijlsma met een koninklijk tintje? Speciale meetapparatuur.

Het meest bekende zeiljacht in Nederland is wel het Friesche Statenjacht welke haar thuishaven in Terhorne heeft.
Dit prachtige jacht is rond het jaar 1900 gebouwd door Scheepsbouwer Eeltje Holtrop van der Zee te IJlst in opdracht van Binnert Philip van Harinxma thoe Slooten, toen commissaris van de Koningin in Friesland.
Het Statenjacht is na de dood van Van Harinxma thoe Slooten door de familie verkocht en twintig jaar later door de Friese middenstand teruggekocht. De ondernemers hebben het toen aangeboden aan het dagelijks bestuur van de provincie voor representatief gebruik.

 

U kunt zich voorstellen dat dit zeer bijzondere jacht met fluwelen handschoentjes wordt behandeld door Provincie Fryslan.
Zo ook het onderhoud en het keuren van bijvoorbeeld de verstaging, vallen, schoten en alle andere lijnen.

 

Bijlsma Hijs en Heftechniek heeft een bijzondere band met Friesland in het algemeen en zeilen in het bijzonder. We zijn dan ook zeer trots dat wij diverse installaties kunnen keuren met ons uitgebreid scala aan meetapparatuur, waaronder het Friesche Statenjacht.
Dit vergt een bijzondere behandeling van de materialen, iets waar Bijlsma Hijs- en Heftechniek mee groot is geworden.

 

Iedere klant is bijzonder met haar eigen wensen. Wij vinden het belangrijk om hier naar te luisteren en klantspecifieke oplossingen te bieden.

 

Op de foto’s ziet u hoe dit is uitgevoerd. Met meetapparatuur is vastgesteld welke krachten op de lijnen komen te staan in “bedrijfssituatie”.